Dirijori
Dirijorii corului nostru sunt interpreți creatori care, prin priceperea lor, reușesc să construiască experințe sonore ce împlinesc, îmbogățesc și împărtășesc energia pe care numai muzica o poate genera.
Alexandru Mija si Victoria Cioacă cultivă cu mult entuziasm spiritul de echipă, atmosfera creativă de interpretare muzicală a unui repertoriu bogat, internațional, ales cu multă grijă pentru a pune în valoare potențialul vocilor în cântul vocal-coral.
Dirijorul Alexandru Mija a absolvit cursurile de dirijat de orchestră ale Universității Naționale de Muzică din București, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală, Master în Stilistică Dirijorală, la clasa maeștrilor Petru Andriesei și Horia Andreescu.
Încă din timpul anilor de studenție, Alexandru Mija a ocupat poziția de dirijor și manager al numeroase ansambluri muzicale orchestrale și corale precum Camerata „Lanto Arte”, corul „Solemnis”, fiind membru fondator al Cameratei Regale. Activitatea sa dirijorală cuprinde concerte cu Orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești, Orchestra Filarmonicii din Pitești, Orchestra Filarmonicii din Sibiu, Orchestra Filarmonicii „Dinu Lipatti” Satu Mare, Orchestra Filarmonicii din Oradea, Orchestra de Camera „Unirea”, Cardiff Sinfonietta, turnee internaționale în Austria, Slovenia și Germania ale Corului Solemnis, Serate Muzicale în Biserica Lutherană. Este pasionat de repertoriul muzical contemporan, participând ca dirijor în numeroase festivaluri de muzică modernă, prezentând lucrări în primă audiție absolută. Totodată, vocea lui Alexandru s-a făcut auzită timp de aproape 2 ani în cadrul postului Radio România Muzical, acolo unde a colaborat în calitate de realizator de emisiuni. Domeniul muzical vast și dorința de a explora și alte ramuri din industria muzicală l-au propulsat pe Alexandru în management-ul Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, reușind să contribuie activ la nu mai puțin de 4 ediții de festival și 2 ediții de concurs. În urma experienței dobândite în cadrul Festivalului Enescu, Alexandru Mija face pasul către lumea muzicală europeană în anul 2016, găsindu-și locul în cadrul agenției Harrison Parrot din Londra, iar din 2017 ca manager de proiecte al Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene, acolo unde îl găsim și astăzi.
Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO) este una dintre cele mai importante orchestre ale lumii, descrisă de Guardian ca fiind „captivantă, revigorant de bună, plină de energie, cu o concentrare precisă și o îndrăzneală încântătoare”, iar de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker drept "cel mai bun ambasador posibil pentru Uniunea Europeană".
Victoria Cioacă este inginer de profesie și muzician din pasiune. Muzica, spune ea, "sună clișeic, dar a ajuns o a doua viață pentru mine, de aceea o tratez cu mare respect și cu mult studiu".
Argeșeancă crescută de o olteancă, Victoria provine dintr-un oraș mic, dar plin de istorie și liniște, Câmpulung Muscel. Aici a învățat ce înseamnă o viață liniștită, până a ajuns în București.
Trudește din plin și termină atât facultatea, cât și masterul la Universitatea Tehnică de Construcții București, devenind inginer geodez.
Dar de unde până unde muzica a ajuns un subiect atât de important pentru ea? Crede cu tărie că Dumnezeu i-a deschis porțile potrivite și i-a adus oamenii potriviți pentru a ajunge cine este astăzi. De aceea, în liceu începe lecții private de pian, care au determinat-o să muncească atât de mult încât să fie capabilă să poată cânta la prima vedere pentru a putea acompania corul bisericii.
Apoi, odată venită în București, a reușit să se intregreze în diferite coruri. Într-un final, astăzi este membra Corului Solemnis, cât și a Corului Vox Medicalis.
"Dacă ai un vis, ține-te bine de el și du-l la bun sfârșit, deoarece mai mult contează sfârșitul lucrurilor, decât începutul lor".
Previous
Next
Partida de Sopran
Partida de sopran sau vocea întâi redă sonoritatea înaltă a partiturii, transmițînd prin vocea colectivă imaginea poetică și emoția lucrării corale.
Alexandra Giurcan este absolventă a Facultății de Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul” din cadrul Universității din București și a studiilor postuniversitare din cadrul aceleiași facultăți, în Teologia și Misiunea Socială a Bisericii, Alexandra s-a specializat în domeniul Teologiei Ortodoxe Sociale, lucrând ca asistent social în cadrul Bisericii Delea Nouă – Calist. S-a implicat în acțiuni de voluntariat, în proiecte privind prevenția împotriva violenței asupra femeii, în protecția socială a persoanelor vârstnice, în prevenirea abandonului școlar, organizând totodată acțiuni caritabile pentru susținerea elevilor defavorizați.
Pasiunea pentru muzică a apărut de la o vârstă fragedă, când participa împreună cu familia la slujbele religioase, unde corul de la strană era condus de o preoteasă – profesoară de muzică, pe care a avut-o drept model. A fost membră de cor în anii de studiu din școala generală, apoi în timpul liceului, iar în facultate a făcut parte din corul mixt, avându-l printre dirijori pe Pr. Prof. Univ. Dr. Nicu Moldoveanu.
Cu entuziasm și bucurie, în 2022 s-a alăturat corului Solemnis, la vocea de sopran, alături de care dorește să dedice mai mult timp muzicii și studiului muzical.
Consideră că muzica și rugăciunea înalță inima la cer.
Este pasionată de plimbările în natură, de drumeții, ciclism și design floral.
Roxana-Elena Tălpigă s-a născut în Târgu-Jiu și a început studiul pianului la vârsta de 4 ani, continuându-l la Liceul de muzică "Constantin Brăiloiu" din orașul natal. Îndrumată de mama sa, care îi descoperă calitățile vocale, se mută la București și absolvă Liceul de muzică "George Enescu" la secțiunea canto clasic.
Absolventă a "Universității de muzică "București (canto clasic), deține și un master în arta muzicală la Universitatea "Spiru Haret" Facultatea de muzică București, dar și o licență în "Jurnalism,comunicare și relații publice " în cadrul aceleiași universități.
A participat la concursuri internaționale de canto în Italia și Austria, s-a perfecționat participând la Masterclass în Brno (Cehia) sub îndrumarea d-lor Alain Nonat și Cristian Mihăilescu și avându-le ca profesoare pe d-nele Maria-Slătinaru-Nistor și Cornelia Angelescu. A susținut recitaluri și concerte la "Ateneul Român", "Sala Dalles", "Palatul Șuțu ", "Casa Filipescu-Cesianu", Muzeul "George Severeanu", Muzeul "George Enescu" și în cadrul mai multor formații corale a participat la numeroase festivaluri și concursuri internaționale corale, concerte simfonice: "Requiem" de W.A.Mozart, "Requiem" de G.Faure, "Stabat Mater" de G.Rossini și producții cu opere în concert: "Traviata"de G.Verdi și "Cavaleria Rusticana" de P. Mascagni unde a interpretat rolul "Lola" ca solistă.
A apărut în diverse emisiuni TV, a înregistrat cd-uri cu muzică corală religioasă, muzică de operă și colinde și a susținut turnee cu corul "Symbol -Jean Lupu", corala"Divina Armonie", corul "Solemnis" și corul "Nihil Sine Deo" în Turcia, Grecia, Italia, Bulgaria, Republica Moldova și Germania.
Născută la București în anul 1989, Elena Zaharia a descoperit plăcerea pentru muzică încă de mică, când tatăl îi cânta serile la chitară, iar mama îl acompania cu vocea. Totul era o bucurie care nu avea la bază studii muzicale, ci doar pasiune. Acest stil de viață a motivat-o ca, de la 7 ani, să urmeze cursurile de vioară la Școala de Muzică și Arte plastice nr. 2 din București, pentru următorii 8 ani. Din păcate, evoluția vieții a determinat-o să urmeze un liceu economic, dar pasiunea pentru muzică a continuat prin participarea la corul liceului și prin ambiția de a învăța singură să cânte la chitară și voce. Tot în această perioadă a intrat într-un ONG (Asociația Pathos), care i-a dat posibilitatea să își dezvolte abilitățile muzicale și să aibă propriile seri de muzică folk în localurile din București.
Din dorința de a se perfecționa, s-a înscris la Școala de Arte București, la cursuri de chitară clasică, apoi, simțind că este insuficient, a urmat un masterat de Teatru Muzical la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, iar în 2017 a realizat că unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le poți face pe pământ este să transmiți mai departe pasiunea - cunoștințele pe care le ai, de aceea s-a înscris la Universitatea Națională de Muzică din București - secția Muzică (Pedagogie muzicală), unde a urmat și un modul de canto clasic pentru următorii 3 ani. Acești frumoși ani de facultate, în care a cântat și în corul Canticum, i-a încheiat cu lucrarea de licență cu tema „Emoție și tehnică în cântul vocal”.
În prezent este profesoară de educație muzicală la două școli din București, cântă cu drag ca soprană la corul Solemnis și dirijează copilașii drăgălași de la Solemnis Junior.
Irina Rațiu este născută în București în vara anului 1954 și este absolventă a A.S.E, Facultatea de Relații Economice Internaționale. Fiind o bună cunoscătoare a limbii germane, ar fi dorit să devină profesoară, însă în acea perioadă această meserie ar fi însemnat ca după facultate să renunțe la București. Astfel, a ales un profil care să îi garanteze că va continua să trăiască alături de familie.
Muzica a reprezentat pentru ea o alinare a provocărilor pe care viața i le-a adus în cale și a reușit să se îndulcească prin activități corale care îi erau cunoscute din fragedă pruncie. A studiat pianul și muzica corală. Dragostea pentru muzică i-a fost insuflată de părinți, care s-au întâlnit în cafasul bisericii, în cor.
Din decembrie 2003, în familia Irinei a apărut un nou membru, Corul Solemnis. Se mândrește cu marea ei familie și cu statutul de soție, mamă, soacră, dublă bunică și membră a partidei de sopran a acestui ansamblu în care a investit cel mai prețios dar al vieții: timpul ei.
Având abilități de lider și organizator, Irina își pune cu succes toată energia în activitatea corului și în legătura acestuia cu Parohia. De-a lungul timpului, a promovat numele Solemnis în străinătate organizând turnee în Germania și Austria, a obținut sponsorizări pentru dezvoltarea ansamblului și a oferit suport de-a lungul timpului celor care aveau nevoie de o rampă de lansare în cariera muzicală.
Absolventă a Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul ASE București și a studiilor postuniversitare la SNSPA, secția Comunicare și Relații Publice, Lala s-a specializat în marketing digital ca parte a echipei Bitdefender. Ulterior a lucrat la IBM Romania ca Digital Strategist în proiecte de marketing digital în țările scandinave.
Cu o experiență de peste 15 ani în marketing, din care mai mult de 10 ani petrecuți în companii multinaționale, Lala s-a implicat într-un proiect antreprenorial, înființând agenția de marketing digital Online Hub cu 8 ani în urmă.
A acordat consultanță câtorva start-up-uri din Romania și Germania, fiind acreditată în calitate de consultant BERD în România.
Face voluntariat, susținând cursuri interactive si workshopuri de digital marketing in cadrul UNIHUB Universitatea București și Trusa de Antreprenoriat - Professional Women's Network.
Pasiunea pentru muzică a apărut în copilărie, când a început să studieze chitara și a continuat în anii de studenție, când a urmat cursurile de canto la Școala Populară de Artă din București - profesor Marcel Dragomir. În 2013 a creat împreună cu prietena ei Mădălina Cîrcotă Școala de Canto Art Music și de atunci a luat lecții de canto, printre picături, pentru suflet... însă nu era de ajuns. Își dorea să cânte într-un cor profesionist în care să studieze și să-și perfecționeze tehnica vocală, să-și dedice puținul timp liber muzicii.
Astfel, în 2021 s-a alăturat corului Solemnis, în care se simte din nou pe băncile școlii primare și este recunoscătoare dirijorilor și membrilor titulari pentru răbdare și bunăvoință.
Este pasionată de literatură și de călătorii.
Simona Alecu este născută în București în iarna anului 1992. Întâlnirea cu muzica a fost facilitată de părinții săi, care i-au recunoscut talentul, aceștia neavând un istoric în domeniu. A urmat Școala Gimnazială de Arte Numărul 2 unde a studiat vioara timp de 8 ani ca instrument principal și 4 ani pianul ca instrument secundar. La vârsta de 10 ani a fost îndrumată să exploreze mai mult din acest domeniu și, până în jurul vârstei de 20 de ani, a făcut parte din Corul de Copii al Radiodifuziunii Române. În paralel a urmat Școală Gimnazială Jose Marti și Colegiul Național Cantemir Vodă, de unde mai departe a decis ca muzica să reprezinte pentru ea doar un hobby.
Simona este absolventă a studiilor universitare ale SNSPA, specializarea Comunicare și Relații Publice și a studiilor de masterat din cadrul Universității București, Facultatea de Litere, specializarea Consultanță și Expertiză în Publicitate.
În timpul studenției s-a născut pasiunea pentru nutriție și un stil de viață sănătos. Dorind să aprofundeze acest domeniu pentru ea și cei doi copii ai ei, a obținut certificarea de Tehnician Nutriționist și s-a specializat în cadrul a 5 congrese de nutriție în Barcelona și Turcia. Între anii 2011 și 2021 a condus propriul centru de nutriție și, ocupându-se de promovarea acestuia în mediul online, a acumulat cunoștințe în domeniul marketing-ului.
Din 2021 este social media specialist în agenția de marketing digital Online Hub.
Pasinea pentru muzică nu s-a stins niciodată, iar în prezent Simona este studentă a Universității Naționale de Muzică, Secția Canto Clasic și soprană în cadrul corului Solemnis.
Ruxandra Vera Ştefan s-a născut la Reșița. A urmat Colegiul Naţional Traian din Drobeta-Turnu-Severin. A absolvit licență și masterat în Teatrologie – Management şi marketing cultural, Jurnalism teatral, ambele din cadrul Facultăţii de Teatru a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti. Pe durata studiilor a făcut practică teatrală la diverse festivaluri din Bucureşti şi din ţară.
A scris articole pentru publicația "Teatrul azi" și pentru revistele online LiterNet și Yorick. Colaborarea cu "Teatrul azi" continuă și în prezent. A lucrat ca secretar literar al Teatrului „Nottara”, Teatrului „Ion Creangă” din București și al Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște. Începând cu toamna anului 2018 este asistent universitar, iar din august 2020 și asistent de cercetare în cadrul Departamentului de Cercetare al UNATC „I.L. Caragiale”. În aprilie 2022, a obținut titlul de doctor în Studii Teatrale.
Pe lângă activitatea teatrală desfășoară și una muzicală. Din luna noiembrie 2012, este soprană în Corul Solemnis, al Bisericii Delea-Nouă Calist din București. A luat parte la diferite concerte, evenimente și turnee ale corului organizate în Austria și Germania cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Din septembrie 2015 urmează cursurile de Artă vocală – canto clasic şi teorie muzicală în cadrul Asociaţiei Royal Art Muzzyk (RAM). A jucat în spectacolele „Nu-i bai” și „Le Monde Muzzyk”, prezentate la Opera Comică pentru Copii din București. A luat parte ca interpret în două proiecte inițiate de RAM și finanțate de Primăria Sectorului 3: „Caravana spectacolului românesc în școlile din Sectorul 3, București. Instrument de educație culturală” (octombrie – noiembrie 2017) și „Enescu pe alei prin Sectorul 3” (septembrie 2021).
La Biblioteca Metropolitană București, Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, a susținut recitaluri dedicate sărbătorilor de iarnă, celor pascale și Zilei Internaționale a Copilului.
Raluca s-a născut în Tg Jiu, oraș în care a urmat cursurile Școlii de Muzică și apoi pe ale Liceului de Muzică "Constantin Brăiloiu". Corul a făcut parte din viață ei constant, încă din clasa întâi. Și-a continuat studiile muzicale la Universitatea Națională de Muzică din București, la secția Dirijat Cor Academic, finalizându-și studiile cu Master la aceeași Universitate, secția Stilistică dirijorală.
Începând cu anul 2006 este profesor de Teorie-Solfegiu-Dicteu la Școală Gimnazială de Arte nr. 2 din București, unde dirijează și Corul școlii, cu care a obținut numeroase premii naționale sau internaționale și apariții tv.
În paralel, a avut o activitate de 15 ani de profesor de pian, în grădiniță și after school Diana Kindergarten, unde a contribuit la dezvoltarea muzicală a zeci de copii, cu mulți mergând la concursuri și festivaluri sau îndrumându-i către școli sau licee de muzică.
În prezent este și profesor metodist al ISMB pentru disciplină Studii Teoretice.
Raluca este o fire sensibilă și, fiind o mare iubitoare a artei corale, a continuat să cânte în diferite coruri, având turnee sau concerte pe scene mari din țară și străinătate, încă din perioada liceului.
Cu Solemnis s-a întâlnit în anul 2007, având o bună perioadă și rolul de dirijor secund, pe lângă cel de corist devotat. Au mai fost scurte perioade de absență în toți acești ani, însă mereu a revenit cu drag.
Previous
Next
Partida de Alto
Partida de alto sau vocea a doua este o parte importantă a dialogului vocilor corale, creând continuitate, fluență și accente recognoscibile în ansamblul interpretativ.
Cristina Radu a studiat canto clasic și pian la liceul de muzică din București, continuând cu secția de pedagogie muzicală a Universității Naționale de Muzică din București, iar în 2017 a absolvit Masterul în cadrul secției de dirijat coral din cadrul aceleiași Universități de Muzică. Studiul jazz-ului și al muzicii braziliene l-a început în anul 2016, sub îndrumările mai multor muzicieni, atât din București cât și din afara țării, precum Cãtãlin Milea, Boglarka Babiczi, Linda Kovacs, Francesca Ajmar, Tito Ranzet și Heidi Kremm.
A cântat în diferite cluburi și festivaluri din România, dar și din Franța (Sibiu Jazz Competition, Jazz in the Park, Bucharest Jazz Competition, Weekend Sessions, etc). A colaborat cu muzicieni din România, dar și din alte țări.
Din anul 2013 face parte din Corul Solemnis, cu care a susținut diferite turnee în Germania și Austria.
Elena Belciu a lucrat peste 10 ani în cadrul Catedrei UNESCO a Institutului Internațional de Teatru, iar în prezent este coordonatorul de programe al Centrului Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative din cadrul UNATC „I.L. Caragiale” București. Este licențiată în Filologie și are două masterate – unul în Studii Culturale Britanice și unul în Teatru Muzical.
În 2017 a obținut diploma de doctor în Teatru și artele spectacolului și, din același an, este alumna a programului Departamentului de Stat al SUA – International Leadership Visitor Program (IVLP).
Pasionată și de muzică, s-a alăturat corului Solemnis în anul 2021 la recomandarea unei colege care făcea parte din acest ansamblu.
Nicoleta Poenaru este inginer proiectare infrastructură cu o experiență de 15 ani, lucrează constant în pregătirea altor ingineri pentru utilizarea softurilor de proiectare dedicate și oferă asistență în proiectare pentru rețele de apă și canalizare sau drumuri.
De-a lungul vieții a avut diferite pasiuni pe care le-a cultivat participând la cursuri și lucrând cu oameni pe diverse alte domenii precum drumeții montane, protecția mediului și proiecte artistice.
Plantele sunt un alt univers cu care îi place să lucreze constant și, nu în ultimul rând, lucrul cu ea ca om.
A trecut prin școala de muzică în primii opt ani de studii și a rămas toată viața cu această pasiune pentru sunete și construcții sonore, jucându-se cu instrumente muzicale într-un cadru restrâns de prieteni.
În Corul Solemnis a făcut cunoștință pentru prima dată cu muzica corală. În 2020, o întâmplare fericită a făcut să se alăture acestui cor. Fără o pregătire vocală anterioară a fost greu la început, dar important este că a reușit să lucreze alături de acest ansamblu și descoperă de fiecare dată că are susținere și prietenie din partea celor cu experiență.
Concertele corale au fascinat-o dintotdeauna și spune că fiecare concert al Corului Solemnis vine cu ceva nou în materie de piese, cu bucurie și emoții deopotrivă, cu realizări și încercări ce nu le regăsește în alte contexte.
Pentru Oana, muzica în general și cântul coral în particular sunt elementele vieții despre care ea spune că i-au lucrat cel mai adânc în suflet, că i-au format părțile cele mai profunde și mai nobile ale personalității ei și că i-au deschis porțile către acele căutări interioare, către acele căi mai strâmte cu adevărat importante. A avut oportunitatea de a fi membră a Corului de Copii al Radiodifuziunii Române aproape 10 ani de zile. Ea spune că în acei ani de lucru intens și neștiut cu Dumnezeu și în același timp, de cunoaștere a Lumii, grație turneelor Corului pe întreg mapamondul, i-au fost plantate semințele unei treziri interioare care o surprinde la vârsta maturității cu vlăstari noi pe care îi naște încă.
Profesional, vine cu o poveste colorată în spate și cu un background divers: a absolvit studii de științe politice, de mediu și de sustenabilitate, iar atunci când a demarat serios viața profesională, a fost în comunicare și advertising. Câțiva ani de căutări atente mai târziu, a început să înțeleagă mult mai sistemic cauzele dizarmoniei lumii în care trăim și a hotarât să își dedice traseul profesional domeniului educației și lucrului în social, contribuind din rol de manager de proiect, de trainer, de consilier și de facilitator de grupuri în proiectele multor organizații nonguvernamentale din Romania si din Europa. În acești ani, a creat, coordonat și livrat programe educaționale la firul ierbii pentru copii, tineri și adulți, de la cei ce provin din cele mai vulnerabile până la cele mai privilegiate medii și a cunoscut din nou Lumea, altfel decât până acum.
În prezent continuă să lucreze în proiecte educaționale, de asemenea studiază din ce în ce mai mult muzică și integrează elemente de sound healing în grupurile de oameni cu care lucrează, fiind convinsă că tot muzica, cu ale sale căi misterioase, este acea forță care poate și va aduce răspunsurile la ghicitoarea planetare în fața căreia pare că stăm cu toții în epoca actuală și nu o știm dezlega.
De la vârsta de 6 ani, a studiat pianul la Școala de Muzică a Colegiului Național Vocațional ,,Nicolae Titulescu” din Slatina, iar ulterior a urmat cursuri de canto și orgă electronică la Școala Populară de Arte și Meserii Slatina, activând în grupul vocal ,,Vocess Primavaera” și a urmat cursuri de chitară la Palatul Copiilor Slatina. A absolvit Profilul Pedagogic, Specializarea Învățător - Educatoare la Liceul Teoretic ,,Nicolae Titulescu” Slatina, exercitând funcția de Prim-vicepreședinte al Consiliului Școlar al Elevilor. În gimnaziu și în liceu, Lorena a activat în Corurile ,,Dolce” și ,,Unda”, coordonate de prof. Alexandra Geantă, coruri ce au obținut multe premii I la Olimpiadele Naționale Corale, în 2016 fiind numiți ,,Cel mai bun cor de copii de gimnaziu din țară”. În timpul liceului, a urmat cursuri în particular de canto - muzică ușoară și s-a pregătit pentru diverse concursuri mari de muzică și pentru admiterea la Conservator.
În prezent, este studentă în an terminal a Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală, Specializarea Muzică (Pedagogie muzicală) și reprezentantă a studenților anului III ai aceleiași facultăți. Din toamna anului 2024, își propune să urmeze Masterul la specializarea 'Stilistică Dirijorală Cor Academic'. Activează ca student dirijor la diverse concerte și corist în cadrul universității în Corul ,,Ricercare”, coordonat de Lect. Univ. Dr. Florian Costea.
De asemenea, din toamna anului 2021, Lorena este profesor de muzică la Școala Primară și Gimnazială Helikon, condusă de Oana Moraru. A coordonat și dirijat Corul de copii Helikon la diverse mari evenimente, printre care putem enumera Gala Super Teach, Conferințele Super Teach și a coordonat Atelierele de Muzică din Taberele de vară Helikon, evenimente în care i-a pregătit pe copii atât pe plan vocal, cât și instrumental.
Pe lângă pasiunea pentru muzică care a devenit muncă, dar mai ales, un stil de viață, Lorena a urmat cursuri de actorie la Centrul Județean de Cultură și Artă Olt și a fost sportivă de performanță în cadrul Clubului Sportiv Școlar Slatina - Volei.
Muzica este și va rămâne parte din sufletul Lorenei. Fiecare notă muzicală alături de Corul Solemnis aduce bucurie imensă și împlinire remarcabilă în viața ei. Fiecare repetiție și fiecare concert reprezintă pentru Lorena o călătorie fascinantă către expresia artistică și conexiunea profundă cu cei din jur, prin sunet și armonie.
Tara este medic anatomopatolog, care a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din București.
A descoperit iubirea pentru orice formă de artă încă de mică, începând cu dansul de la vârsta de 4 ani. A fost mereu înconjurată de muzică, dar începutul activității corale a fost la 15 ani, când a intrat în Colegiul Național Mihai Viteazul și prima ei dorință a fost să meargă la preslecțiile pentru corul liceului. Acolo a auzit pentru prima dată piese cântate pe 4 voci și atunci a început și pasiunea ei pentru cânt coral. De la 17 ani a început lecțiile de canto clasic, deoarece a vrut să își perfecționeze tehnica vocală și a ajuns să iubească astfel și muzica de operă. Din 2013, de când a intrat la Medicină, a început activitatea în Corul Vox Medicalis, iar din 2021 în Corul Solemnis, alături de care a susținut numeroase concerte și turnee. Consideră că muzica și medicina se îmbină perfect, reprezentând ambele valențe ale vindecării, fizică și emoțională. Corul i-a adus atât bucurie și experiențe inedite, cât și prieteni de suflet.
În acest moment al vieții sale, muzica nu mai este doar o pasiune, ci deja face parte din ea.
Cezara Mafteiu a crescut în mijlocul acordurilor, armoniilor și al versurilor, mama sa fiind absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, profesor de muzică și dirijor al corului bisericii, iar tatăl fiind poet.
Relația ei cu muzica este una foarte specială și profundă, aceasta începând, am putea spune, chiar înainte ca ea să se nască, participând la cursurile mamei, la repetiții și urcând împreună cu aceasta pe scenă timp de 9 luni.
Încă din copilăria mică, Cezara a fost fascinată de muzică, cerând prin gestică să asculte diverși artiști, deoarece nu știa sa vorbească încă. Aceasta dragoste a crescut odată cu ea, descoperind pasiunea pentru muzica corală într-un mod foarte natural, asistând la repetițiile conduse de mama sa de pe genunchii diverșilor coriști. Astfel, la vârsta de 7 ani se alătură Corului de copii si tineri 'Flori și Stele' și începe cursurile Școlii de muzică și arte plastice nr.3 'Cuibul cu barza' din București, unde studiază pian și teorie muzicală timp de 8 ani, participând la concursuri și dezvoltând-și urechea muzicală și auzul armonic.
Se îndrăgostește de alto și își face curaj să solicite schimbul de partide la 12 ani, atât în cadrul corului de copii, cât și la corul bisericii. În câțiva ani devine liderul neoficial al partidei de alto și compune după auz, împreună cu surorile sale, majoritatea intervențiilor acesteia. Apartenența la corul pe copii îi oferă în cei aproape 18 ani de activitate multiple oportunități de a călători și de a performa pe scene din țară, din majoritatea statelor Europei vestice și chiar și în câteva orașe din Statele Unite ale Americii.
În anul 2017, la încurajarea surorii sale, se alătură corului Vox Medicalis, cor în care activează cu entuziasm și în prezent. Împreuna cu Vox Medicalis a cântat pe scene din țară și din străinătate și a participat la înregistrarea primului album, intitulat 'I Love My Love'.
Deși nu a optat să își continue studiile în domeniul muzicii, această pasiune își face simțită prezența pe tot parcursul său academic. Cezara este absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București, iar dragostea pentru cântec și minunatele prietenii formate în diversele ansambluri corale din care a făcut parte au inspirat-o să își elaboreze lucrarea de licență explorând relația dintre religiozitatea coriștilor și starea de bine a acestora. Își continuă studiile în cadrul aceleiași instituții, absolvind programul de master Psihologia Clinică și Psihoterapia Copilului și Familiei.
În iarna anului 2022 este invitată să se alăture corului Solemnis în postura de colaborator, iar primirea călduroasă și noile frumoase prietenii formate atât de natural într-un timp foarte scurt, o motivează să li se alăture ca membru două luni mai târziu.
Cezara este îndrăgostită incurabil de muzică, aceasta oferindu-i bucurie, împlinire, satisfacții și oportunități dintre care cele mai apropiate de sufletul ei sunt șansa de a întâlni oameni frumoși, de a forma noi prietenii și de a trăi experiențe memorabile „făcând muzică” împreună cu aceștia.
Previous
Next
Partida de Tenor
Tenorul este cea mai înaltă voce masculină, cu personalitate timbrală bine conturată, care contribuie la omogenizarea ansamblului atât prin intervențiile melodice cât și prin susținerea edificiului armonic.
Alex Moisei este absolvent al Facultății de Transporturi din cadrul Politehnica București și al studiilor postuniversitare de master, specializarea inginerie mecanică. Alex urmează un curs separat de psihologie și pedagogie, fiind de asemenea pasionat de spiritualitate și parapsihologie împreună cu fenomenele sale.
Pasiunea pentru muzică a apărut încă din copilărie, când a început să studieze pianul și a continuat până în anii de studenție, alături de profesoara Oana Cioabă. Pasiunile lui Alex nu se opresc la muzică, el fiind atras și de domeniul afacerilor și al investițiilor.
Alex a participat la o mulțime de concursuri de pian în decursul anilor, concursuri care i-au lăsat amintiri minunate și unice.
Muzica a rămas mereu în sufletul său și, ascultând corul Solemnis duminica la Sfânta Liturghie din cadrul bisericii Delea Nouă, a decis să aplice pentru un loc în acest ansamblu, ulterior obținut cu succes.
David este student la Universitatea Politehnică din București, Facultatea de Transporturi, Departamentul de Material Rulant de Cale Ferată, în anul IV de studii. Fascinat de orice este legat de trenuri încă din copilărie, a ales această facultate din dorința de a învăța cât mai multe despre locomotive, vagoane și căi ferate.
De-a lungul timpului, a participat la numeroase cursuri de formare profesională, precum cel de Management și de Leadership.
În paralel cu pasiunea pentru trenuri, a existat mereu și pasiunea pentru muzică. Pe când încă era copil obișnuia să fredoneze melodii din desenele sale animate preferate. Cu toate acestea, abia în anul 2015, pe când era la liceu în clasa a X-a a decis, convins de către o colegă de clasă, să meargă la audițiile pentru Corul CNMV - Corul Colegiului Național „Mihai Viteazul”, corul liceului la care învăța. În ciuda așteptărilor sale deloc mari, a fost acceptat. Acela a fost momentul în care s-a îndrăgostit iremediabil de cântul coral. Sunetele și acordurile pieselor interpretate în cor nu încetau să îl uimească prin vibrația și prin frumusețea lor.
Din momentul acceptării în corul liceului și-a dorit să învețe fără încetare cât mai mult din ce are muzica de oferit. Mergând frecvent duminica la biserica Delea Nouă - Calist, nu a putut să nu observe măiestria cu care corul Solemnis interpreta imnurile Sfintei Liturghii. Fascinat, și-a dorit mult timp să se alăture acestui cor, iar pe 24 decembrie 2017, în Ajunul Crăciunului, dorința i s-a îndeplinit și a urcat pentru prima dată în cafasul bisericii pentru a cânta la Liturghie.
Din octombrie 2019 este membru colaborator al Corului Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești.
Consideră că iubirea sa pentru muzică este incurabilă și, în ciuda domeniului diferit în care studiază, privește cântatul în cor ca una dintre părțile importante din viața sa.
Printre alte pasiuni ale sale se numără călătoriile, animalele și natura.
Marcel Dinu s-a născut în vara anului 1979 în Slatina și a fost îndrumat în copilărie de tatăl său să urmeze muzica. A început prin studiul viorii, însă după 4 ani a îmbrățișat artele percuției, cu care a ajuns până în perioada universitară. A urmat astfel, studiile la Liceul Militar de Muzică și apoi Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie muzicală, unde a absolvit în anul 2006. Lucrează la Academia de Poliție din anul 2000.
Marcel face parte din partida de tenori a ansamblului coral Solemnis din anul 2008 și tatăl unei fetițe ce face, la rândul ei, parte din corul Solemnis Junior.
Alex-Gabriel Bondar este născut în anul 1999 la București, iar toată copilăria sa a trăit-o în Alexandria, județul Teleorman. Provenind din părinți ingineri, el și-a arătat dorința de a cânta încă de la o vârstă mică, fiind trimis mai întâi la Palatul Copiilor din oraș, sub îndrumarea profesorului Marian Căldăruşe și apoi la Școala Populară de Arte, unde a făcut pregătire de canto. Astfel, Alex s-a dezvoltat muzical participând la numeroase concursuri naționale și festivități, interpretând atât cu vocea cât și la pian și chitară.
A urmat concomitent studiile la Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, specializarea de Învățători. S-a mutat in 2018 la București unde a efectuat și finalizat studiile de licență și de Master în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, specializările Muzică și Stilistică Dirijorală - Cor Academic. A fost de asemenea și profesor în timpul pregătirii de Master, formând un cor de aproximativ 50 de copii in cadrul școlii unde a predat. El a fost corist la partida de tenor în cadrul Corului Regal, iar pentru familia Solemnis este un vechi prieten, fiind revenit în prezent după o lungă pauză.
Pentru el, muzica este un factor important al vieții sale. Consideră că viața sa ar fi mult mai rece fără aceasta și încearcă sa transmită importanța muzicii pentru suflet atât prin Corul Solemnis, cât și la catedră, elevilor.
Previous
Next
Partida de Bas & Bariton
Partida de bas & bariton – sunt vocile care dau solemnitate ansamblului nostru prin abordarea registrului grav, rotunjesc conturul muzical și contribuie la sonoritatea optimă a corului.
Antim Bragadireanu este absolvent al Facultății de Inginerie a Sistemelor Biotehnice, cu specializare în Mașini și Instalații pentru Agricultură și Industrie Alimentară, studii post-universitare în cadrul Facultății de Mecanică și Mecatronică cu specializare în Ingineria și Managementul Sistemelor și Echipamentelor Termice și studii doctorale în desfășurare în cadrul aceleași facultăți. Atât lucrarea de licență, cât și cea de master s-au orientat către o soluție practică de folosire a frigului industrial în sprijinirea industriei alimentare.
Legăturile cu muzica și cu tehnica au venit pe cale paternă, tatăl fiind muzician de profesie, pasionat de ceasornicărie, electronică și multe altele, dar și pe cale maternă, mama fiind un bio-chimist specializat pe câteva ramuri care țin de anatomia patologică.
Muzica și tehnica l-au înconjurat de când s-a născut, urmând ca din clasa a 5-a, în paralel cu școala gimnazială, până în clasa a 8-a să urmeze cursuri de clarinet și pian. Din păcate, drumul muzicii a fost înterupt fix înainte de înscrierea la liceu. Timp de aproape 3 ani muzica a fost lăsată deoparte, până când, pe la jumătatea clasei a 11-a, Antim a intrat în corul Solemnis, refăcând conexiunile cu muzica.
În anul 2019, încurajat de un prieten, a reușit să între și în corul Vox Medicalis, cor în care activează și acum.
Deși mulți nu sunt de acord, Antim consideră că există o asemănare între inginerie și muzică, aceea că într-un procent modest, muzica este o știință exactă.
Compozițiile pentru fanfară, muzica jazz de la începuturi, muzica lăutărească și, bineînțeles, muzica corală sunt cele patru plăceri din acest domeniu extrem de vast.
Muzica va rămâne mereu iubirea neîmpărtășită pe deplin, deși nu se știe niciodată ce rezervă viitorul.
Începutul drumului lui Dimitrie Brînduș către muzică i-a fost arătat de către mama sa, altistă în Corul Academic Radio.
Primii pași au fost la Colegiul Național de Muzică "George Enescu", unde a început să studieze vioara, la vârsta de 6 ani, participând la concursuri de vioară, pian și teorie.
De asemenea, a fost introdus în muzică bisericească de mic, mergând împreună cu mama sa la un cor bisericesc din București, chiar putând cânta cu partida de soprane. După ceva timp însă, după cum era firesc, vocea s-a definit în registrul de bariton.
În anul 2017 absolvă Colegiul Național de Muzică „George Enescu" și este admis la Universitatea Națională de Muzică București.
Pe lângă pasiunea pentru muzică, îi mai place tot ce ține de vehicule (biciclete, kart-uri, mașini), călătorii și jocuri video.
Ovidiu Antonescu se descrie că fiind o fire dinamică, prietenoasă și jovială, dar în același timp și o fire serioasă, uneori poate prea serioasă.
S-a născut la Ploiești și a cochetat cu muzica încă de mic și își continuă viața pe drumul acesta prin intermediul părinților săi, care cântau în corul oficial al orașului. În mod firesc, a urmat o școală cu profil muzical. Părinții l-au înscris la Liceul de Artă din Ploiești, unde a studiat vioara din clasa I și apoi flautul din clasa a VI-a, acesta devenindu-i practic instrumentul principal de studiu până la terminarea liceului. După liceu s-a mutat la București, urmând cursurile Universității Naționale de Muzică la secția Pedagogie și apoi Jazz - Muzică Ușoară sub îndrumarea maestrului Mircea Tiberian, schimbând flautul cu saxofonul.
După absolvirea facultății și-a dat seama că este îndrăgostit de saxofon și de Jazz și a hotărât să se perfecționeze cât a putut de mult în arta cântatului la saxofon și să își continue viața pe drumul acesta, călătorie care l-a dus până în Groningen, Olanda, unde a ajuns cu gândul de a studia jazz-ul și saxofonul la un nivel foarte înalt. După 2 ani însă, viața a avut alte planuri și a trebuit să se întoarcă în România pentru a avea grijă de lucruri lăsate neterminate.
A învățat însă multe și îi place să împărtășească tuturor celor dornici să învețe. Are aceeași iubire pentru muzică și saxofon și a rămas același om prietenos și jovial, deschis și serios, uneori poate prea serios.
Octavian Alban este, așa cum îi place să se considere, un nonconformist. Obișnuiește să se mândrească cu faptul că nu a făcut niciodată nici măcar o oră de studiu/teorie muzicală și cu toate acestea are o relație strânsă cu muzică de la o vârstă foarte fragedă. În copilărie a fost fascinat de interpretarea unică a lui Elvis, pe care încerca să îl imite, înregistrându-se singur pe casete audio și ascultând ulterior rezultatul pentru a vedea ce poate îmbunătăți. Timbrul impostat tipic muzicii corale l-a dobândit așadar într-un mod neobișnuit, chiar de la regele muzicii Rock'n'Roll.
Contactul cu muzica a continuat pe durata școlii generale, când a fost solist al corului școlii la diverse concerte și serbări pe scene precum cea de la Palatul Copiilor. În liceu a fost introdus în lumea muzicii corale pe 4 voci, activând în corul liceului Mihai Viteazul. Tot în această perioadă începe să cânte la chitară pentru plăcerea proprie de a se putea acompania în timp ce cânta. Muzica sa preferată este disco și dance, dar nu ar spune nu unui bun funk, rock sau muzică latino. Are un canal de Youtube unde performează (destul de rar, după cum cu regret ne mărturisește) sub numele de Tavinho ElUnico. Este membru al Corului Solemnis din 2006, dinainte ca acest cor să poarte vreun nume. A participat cu corul la nenumărate concerte și turnee internaționale.
Este absolvent al Universității Politehnică, Facultatea de Electronică și Telecomunicații, absolvent al studiilor de masterat în Electronică Medicală, și în prezent activează de peste 10 ani în companii multinaționale în domeniul IT. De asemenea oferă meditații de școală generală la matematică de peste 15 ani. Între pasiunile sale se numără fotbalul (organizează săptămânal meciuri de fotbal de 10 ani), precum și orice conține roți (bicicletă, trotinetă electrică, scuter, mașini, etc), făcând parte dintr-un club de mașini istorice. Călătoriile reprezintă o altă parte importantă din viața sa, având un palmares impresionant al țărilor vizitate.
Bogdan-Mihail Gheorghiță este de profesie jurist, ca urmare a absolvirii cursurilor de licență ale Facultății de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu din București si bariton al Corului Solemnis.
Dragostea pentru muzică a existat dintotdeauna, dar s-a dezvoltat la strana bisericii, unde Dumnezeu a binevoit și a îngăduit sub îndrumarea a diverse persoane din sfera bisericii să lege graiul vocii sale de slujbele bisericii, concomitent cu profesia din domeniul juridic.
Bogdan și-a desăvârșit pasiunea pentru cântul coral mixt în cadrul Corului Solemnis unde armoniile glasurilor auzite Duminica în timpul Sfintei Liturghii l-au convins că locul lui este într-un ansamblu coral mixt care-și desfășoară activitatea muzicală atât pe plan religios, cât si pe plan laic.
Anca Liviu-Ionuț s-a născut în vara lui iunie 2002, în Roșiorii de Vede, Teleorman.
Relația lui cu muzica a început încă din copilărie, când asculta fascinat posturi de televiziune care transmiteau muzică populară.
După câțiva ani de școală, profesorii au remarcat înclinațiile sale către muzică și pictură, iar în timpul gimnaziului a început cursurile de chitară. Ulterior, urmând îndemnul bunicii sale, a început să meargă la biserică, bunica fiind omul de serviciu al bisericii din cartier. În acest timp, în parohia lor venise un preot tânăr, care a preluat cu multă dragoste activitățile ce îi implicau pe copiii și tinerii din parohia pe care o păstorea.
Fascinat fiind de acest părinte, Ionuț a început să meargă cât mai des la slujbele duminicale. De regulă băieții erau ținuți în altar, însă pe el l-au atras foarte mult strana și cântările specifice. Avea să se îndrăgostească de acest stil de muzică, stil ce înnobilează sufletul și îi dă puterea de a renaște. Astfel, a început să studieze muzica bisericească și teoria muzicii liniare.
Anul 2016 a marcat un nou moment special pentru Ionuț, primul contact cu muzica corală bărbătească. A simțit atunci cum sufletul său a înmugurit. A avut onoarea să fie membru al Corului “Axios” din Teleorman, dirijat de diaconul Cojocaru Daniel, ansamblu cu care a participat la diferite festivaluri, dar și un turneu în Spania în anul 2018.
În 2018 a ajuns la Catedrala Episcoală din Alexandria, locul în care sufletul i s-a odihnit și l-a cunoscut cu adevărat pe Dumnezeu. Aici a intrat și în corul mixt “Simion Botez”, dirijat de Doamna Lucica Caravana.
În anul 2020 a venit în București, iar în prezent este angajat al bisericii “Spirea Nouă”.
În 2023, când dorul de a cânta în cor reîncepuse să ardă, Dumnezeu a făcut o minune în viața lui, iar această minune se numește Corul Solemnis.
Încă de la prima repetiție cu acest grup minunat de oameni a simțit cum emoția se transformă cu adevărat în trăire, motivație, curaj, putere.
Practică muzica din suflet, iar aceasta este mulțumirea sa față de oameni și de Dumnezeu. Muzica nu înseamnă, ci face parte din el! O ascultă și o cântă, fie că este trist ori vesel. Muzica îi dă putere, îl face să vadă lumea cu alți ochi.
Muzica, dacă ar trebui să îi definească sensul, înseamnă sentiment, întrucât cei ce o interpretează o fac din suflet, cu trăire. În orice moment al vieții, muzica amplifică simțul bucuriei și bucuria simțurilor.
Născut în Ploiești, Bogdan e de profesie web designer.
A absolvit Liceul de Artă din Ploiești - secția muzică, instrument Vioară.A urmat și absolvit Facultatea de Teologie Pastorală în cadrul Universității "Ovidius" din Constanța.
Muzica a ocupat tot timpul un loc special în viața lui. A activat în corul liceului, al facultății, a cantat la strana bisericii.
Una din marile provocari a fost să devină DJ (Disk Jockey), ceea ce s-a și întâmplat. A profesat o perioadă foarte lungă de timp, acesta devenind jobul său principal când s-a mutat în București în anul 2010.
O nouă pasiune, pentru site-urile web, l-a făcut să urmeze studii de specializare în Web Design și să activeze în acest domeniu.
A descoperit corul Solemnis în Biserica Delea Nouă din București și și-a dorit instant să devină membru al corului.